Slovinskí skokani získali zlato v súťaži miešaných tímov

08.02.2022 Celý región

Peking 7. februára (TASR) - Reprezentanti Slovinska vybojovali zlaté medaily v skokoch na lyžiach v súťaži miešaných tímov. Strieborné medaily si odniesli reprezentanti Ruského olympijského výboru (ROC), bronz získali Kanaďania.

Išlo o prvú tímovú súťaž skokanov v Pekingu a zároveň o olympijskú premiéru zápolenia miešaných tímov. Poznačilo ju veľa diskvalifikácií, na ktoré doplatili viaceré favorizované družstvá. Z toho vyťažili Rusi a Kanaďania, ktorí doplnili Slovincov na stupni víťazov.

Slovinci v zložení Nika Križnarová, Timi Zajc, Urša Bogatajová, Peter Prevc potvrdili pozíciu najväčších favoritov. Za prvenstvom vykročili už po 1. kole. V ňom získali 506,4 bodov, čo bolo o 22 viac než priebežne druhí Japonci. Do 2. kola sa neprebojovali reprezentanti Nemecka a Číny. Slovinci sa vyhli diskvalifikáciám aj v druhom kole, svoj náskok postupne zvyšovali a Peter Prevc záverečným skokom potvrdil slovinské zlato a zároveň dostal svoj tím cez hranicu 1000 bodov.

Výsledky súťaže miešaných tímov:

1. Slovinsko (Nika Križnarová, Timi Zajc, Urša Bogatajová, Peter Prevc) 1001,5 b., 2. ROC (Irma Machiniová, Danil Sadrejev, Irina Avvakumovová, Jevgenij Klimo) 890,3, 3. Kanada (Alexandria Loutittová, Matthew Soukup, Abigail Strateová, MacKenzie Boyd-Clowe) 844,6, 4. Japonsko 836,3, 5. Rakúsko 818, 6. Poľsko 763,3
 

Vyberte región